Vakantie Gran Canaria

Op zoek naar een goedkope vakantie op Gran Canaria met kinderen, een van de Canarische Eilanden, ten zuidoosten van Tenerife en ten westen van Fuerteventura? Op VakantieKidz ontdek je de beste kids vakantiedeals op Gran Canaria. Kies bijvoorbeeld voor een all inclusive vakantie aanbieding met zwemparadijs of kindvriendelijk resort met animatie. Of je nu op zoek bent naar een Last Minute of een Vroegboekkorting, je vindt de voordeligste vakantiedeals Gran Canaria op VakantieKidz.

Bezig met laden

Klimaat Gran Canaria

Gran Canaria heeft een warm en zonnig, subtropisch klimaat. Door de Golfstroom ligt de temperatuur van het zeewater bijna het hele jaar door tussen de 19 en 24 °C. Volgens de universiteit van Syracuse heeft de stad Las Palmas op Gran Canaria het beste klimaat ter wereld! 

In de bergen in het binnenland is het wat koeler en op de hoogste bergen kan enkele maanden per jaar zelfs wat sneeuw liggen. Tijdens de Calima (wind vanuit de Sahara over de Atlantische Oceaan) lopen de temperaturen op tot soms boven de 40 °C en hangt er een stofwolk van Saharazand boven het eiland.

Het zuiden van Gran Canaria ligt in de regenschaduw van de bergen, met als gevolg dat het daar droger en zonniger is dan in het noorden.

De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 22 °C; de koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 17 °C en augustus is de warmste maand met gemiddeld 24 °C. De meeste regen is in de wintermaanden november, december en januari; de droogste maanden zijn de zomermaanden juni, juli en augustus.

Wat is de beste reistijd voor Gran Canaria?

De beste reistijd voor Gran Canaria is van april tot oktober. Met warme temperaturen tussen de 22 en 26 graden Celsius kun je hier zowel in het voorjaar, de zomer als het najaar genieten van een heerlijke vakantie met kinderen.

Waar wil je heen?

Eigen land

Nederland

Europa

Griekenland, Italië, Portugal, Oostenrijk, Spanje, Turkije

Noord-Afrika

Tunesië

Verre reizen

CuraçaoMexico,

Populaire aanbieders

Familiecampings

Ardoer.com, FarmCamps

Vakantieparken

Molecaten, Roompot