Vakantiepark Friesland

Friesland is een prachtige en veelzijdige bestemming in het noorden van Nederland. In de provincie vind je 6 prachtige natuurgebieden, een uitgestrekt merengebied en een schitterende Waddenkust. Daarnaast kun je in Friesland heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving, en een bezoek aan een van de historische dorpen of steden mag ook zeker niet ontbreken.

Populaire kindvriendelijke vakantieparken in Friesland

Vakantiepark Vlieduyn

Ontdek Vakantiepark Landal Vlieduyn, een oase van rust midden in de duinen van Vlieland. Moderne appartementen op 200 meter van het strand!

Lees verder

Vakantiepark Esonstad

Landal Esonstad is een fraai gelegen kindvriendelijk vakantiepark in Friesland aan Nationaal Park Lauwersmeer met zwembad en speelparadijs.

Lees verder

Roompot Vakantiepark It Wiid

Gelegen in het Friese Merengebied en aan de rand van Nationaal Park de Alde Feanen ligt het kindvriendelijke Vakantiepark It Wiid. Verblijf in een huisje aan het water met je gezin.

Lees verder

Molecaten Park ’t Hout

Gelegen in de Friese Wouden in Bakkeveen vind je het super kindvriendelijke Molecaten Park ’t Hout. Geniet van een vakantie met het hele gezin in het mooie Friesland.

Lees verder

RCN de Potten

Geniet van een heerlijke vakantie met het hele gezin op RCN de Potten. Het vakantiepark ligt aan de Friese Meren en is een ideale uitvalsbasis om allerlei watersporten te beoefenen.

Lees verder

RCN de Roggeberg

Aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt het gezellige Vakantiepark RCN de Roggeberg. Geniet van een heerlijke vakantie met het hele gezin.

Lees verder

Roompot Waterpark Zwartkruis

Roompot Waterpark Zwartkruis in Noardburgum is een fraai gelegen kindvriendelijk vakantiepark in Friesland met villa’s aan het water met een eigen steiger.

Lees verder
Bezig met laden

Genieten op een vakantiepark in Friesland

Op een kindvriendelijk vakantiepark zullen jij en je kind(eren) een heerlijke vakantie beleven. Maak gebruik van de fijne faciliteiten en voorzieningen op het park en leer de omgeving kennen tijdens een wandeling door het Friese landschap. Een kindvriendelijk vakantiepark in Friesland aan het water is een walhalla voor watersporters. Ga zwemmen, varen, kanoën, zeilen of vissen. Natuurliefhebbers ontdekken vanaf een vakantiepark in Friesland de gevarieerde omgeving. Fiets langs de weilanden met koeien en schapen, door de pittoreske dorpjes en langs de prachtige wateren.

Uitjes met kinderen in Friesland

  • Een dagje dierentuin maak elk kind vrolijk. In Leeuwarden vind je het dierenpark AquaZoo waar zo’n 88 diersoorten verblijven. Je kunt het park via een ontdekkingsroute verkennen of gewoon je eigen tempo volgen. Ook heeft het park leuke speeltuinen waar je lekker kunt klimmen en klauteren. 
  • Is het een dagje niet zo mooi weer? Ga dan lekker spelen in het indoorspeelparadijs ‘Speelbos Joure’. Jong en oud zullen zich hier uren vermaken. Speel een potje glow-in-the-dark voetbal, spring op de trampolines of roetsj van de glijbanen.
  • Voor een dag vol waterpret moet je zeker naar het zwembad Mounewetter gaan. De kleintjes spetteren in de waterspeeltuin en de stoere kinderen glijden van de vette waterglijbanen. De ouders genieten van het zonnetje in de ruime ligweide.

Vakantie in Friesland

Als natuurliefhebber is een verblijf op een vakantiepark in Friesland een aanrader. Friesland biedt een zeer gevarieerd landschap en heeft in totaal 6 prachtige natuurgebieden. Een daarvan is het Natuurgebied Drents-Friese Wold Nationaal Park. Dit is tevens ook een van de grootste bos- en natuurgebieden van ons land en een ideaal gebied voor rustzoekers. Ontdek de uitgestrekte bossen, heide, vennen, en duinen. Een ander mooi natuurgebied is het Nationaal Park Alde Feanen. Het 4.000 hectare grote laagveenmoeras ligt in de driehoek tussen Heerenveen, Drachten, en Leeuwarden. Het is een afwisselend landschap bestaande uit meren, veenplassen, petgaten, rietlanden, en moerasbossen. Door de landschappelijke variatie heeft het natuurpark ook een grote diversiteit aan planten en dieren.

Prachtige kustlijn en Waddeneilanden

Friesland heeft een prachtige kustlijn, die zich uitstrekt langs het IJsselmeer en de Waddenzee. De kustlijn ligt voornamelijk op het vasteland, maar omvat ook een aantal Waddeneilanden, zoals Vlieland, Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog. De Waddeneilanden zijn bij het eiland bij uitstek om een heerlijke vakantie door te brengen.