Vakantiepark Overijssel

Overijssel is een mooie provincie in het oosten van ons landje. Vakantie met kinderen op een vakantiepark in Overijssel is de ideale manier om de groene bossen, Hanzesteden, en uitgestrekte heidevelden van dit prachtige deel van Nederland te ontdekken. Het leukste van Overijssel is misschien wel dat het enorm divers is. Van een waterrijk poldergebied in het noorden tot de met rivieren en beekjes van Twente.

Populaire vakantieparken & bungalowparken in Overijssel

Landgoed De Elsgraven

Landal Landgoed De Elsgraven is een groen gelegen kindvriendelijk vakantiepark in Overijssel aan de rivier met zwembad en huisjes.

Lees verder

Vakantiepark Twenhaarsveld

Landal Twenhaarsveld in Holten is een groen gelegen kindvriendelijk vakantiepark met zwembad aan Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug in Overijssel.

Lees verder

Vakantiepark De Vlegge

Landal De Vlegge is een fraai gelegen kindvriendelijk vakantiepark in het Overijsselse Vechtdal aan het water met prachtige bungalows.

Lees verder

EuroParcs Resort Reestervallei

Op de grens van Overijssel en Drenthe ligt het kindvriendelijke vakantiepark Resort Reestervallei van Europarcs. Op het park kun je villa’s, chalets en glampingtenten huren.

Lees verder

Vakantiepark Hellendoorn

Aan de voet van de Sallandse Heuvelrug ligt het kindvriendelijke vakantiepark Hellendoorn. Dit kleinschalige familiepark verhuurt knusse bungalows.

Lees verder
Bezig met laden

Kindvriendelijke vakantieparken in Overijssel

Genieten van de natuur bij het nationaal park de Sallandse Heuvelrug of een leuk dagje uit beleven in Avonturenpark Hellendoorn? Dat kan allemaal vanuit een van de vakantieparken in Overijssel. Bezoek oude kastelen, fiets langs de Ijssel of ontdek de pittoreske dorpjes van de provincie vanaf een kindvriendelijk vakantiepark in Overijssel.

De leukste kinderuitjes van Overijssel

  • Een bezoek aan het Speelgoedmuseum in Deventer is onwijs leuk voor zowel jong als oud! Het museum leert je alles over speelgoed door de tijd heen. Bij de ouders zal het museum nostalgische gevoelens oproepen en de kinderen zullen zich urenlang vermaken op de speelzolder.
  • Liefhebbers van dinosaurussen moeten zeker naar het familiepark Dinoland Zwolle gaan! Je maakt hier een tocht over het dinopad waar je langs meer dan 100 dinosaurussen uit verschillende tijdperken wandelt. Daarnaast heeft het familiepark ook andere attracties, zoals een dinoshow, minigolfbaan, klimparcours en een leuke buitenspeeltuin. Kortom, je zult je hier niet snel vervelen!
  • De echte waaghalzen zullen de tijd van hun leven hebben in Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Het park heeft 4 verschillende klimroutes die oplopen in moeilijkheidsgraad. Ook voor de kleinste klimmers is een speciaal parcours aangelegd, zodat ook zij een leuke dag zullen beleven.

Vakantie met kinderen in Overijssel

De natuur van Overijssel is veelzijdig: moeraslandschappen, heidevelden, en uitgestrekte bossen. De provincie kent genoeg natuurgebieden. Het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is een groot natuurgebied dat bestaat uit groene bossen en glooiende heidevelden. Er is ook genoeg fauna te vinden en ontdekken. Je kun er onder andere de das, vos, ree, en 75 verschillende soorten vogels spotten. Als je op zoek bent naar rust is dit gebied zeker een aanrader. Daarnaast kun je in Overijssel Het Nationaal Park Weerribben-Wieden vinden. Het natuurpark is het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa. De natuur wordt gekenmerkt door meren, plassen, en kanalen, afgewisseld met veengebieden, rietlanden, en schitterende bossen. Ook de toeristische trekpleister Giethoorn ligt in de provincie. Ontdek de stad met de bootje en geniet van het zonnetje. Fietsliefhebbers kunnen terecht in het Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Maak een fietstocht door het heuvelachtige landschap en geniet van de mooie vergezichten op het Nederlandse platteland. Ook mag een bezoek aan de historische steden Zwolle, Kampen en Deventer zeker niet ontbreken tijdens je kampeervakantie in deze mooie provincie.