Vakantiepark Utrecht

Utrecht is een schitterende provincie in het hart van Nederland. De kleinste provincie van ons land heeft vele natuurgebieden en bijzondere kastelen die je kunt bezoeken. Daarnaast moet je de sfeervolle steden Utrecht en Amersfoort ook niet overslaan tijdens je vakantie met kinderen op een vakantiepark in Utrecht. Een vakantie in Utrecht is geschikt voor rustzoekers, natuurliefhebbers, gezinnen met (jonge) kinderen, wandelaars en fietsliefhebbers.

Populaire vakantieparken & bungalowparken in Utrecht

RCN het Grote Bos

In de natuur op de Utrechtse Heuvelrug ligt het mooie vakantiepark RCN het Grote Bos. Beleef urenlang plezier in het zwembad met vette waterglijbanen!

Lees verder

EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug

Midden in de bossen van Utrecht ligt het kindvriendelijke vakantiepark De Utrechtse Heuvelrug van EuroParcs. Het park biedt een ruim aanbod aan faciliteiten en voorzieningen.

Lees verder
Bezig met laden

Kindvriendelijke vakantieparken Utrecht

Maak kennis met de charmes van de provincie Utrecht vanaf een kindvriendelijk vakantiepark in Utrecht. Bezoek historische stadjes, oude kastelen, en fraaie natuurgebieden. Maak gebruik van de fijne faciliteiten en voorzieningen en kom helemaal tot rust. De kinderen vertoeven in het mooie zwemparadijs en de ouders komen eindelijk toe aan het lezen van hun favoriete tijdschrift. Daarnaast is een weekendje weg of een vakantie in de provincie Utrecht ook geschikt voor zowel een stedentrip als een vakantie in de natuur. Vanaf een vakantiepark in Utrecht kun je makkelijk de Domstad bezoeken en het natuurgebied De Utrechtse Heuvelrug gaan verkennen.

Onvergetelijke dagjes uit met het hele gezin

  • Een bezoek aan een dierentuin met de kinderen is altijd super leuk! Bij Dierenpark Amersfoort kun je via geweldige klimroutes kennis maken met de bewoners van het park. Dorst gekregen? Ga dan lekker even drinken en eten bij een van de restaurantjes. De ouders genieten van een kopje koffie terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin. 
  • Lekker even de natuur in? Bewandel dan het NME natuurpad in Houten. Via de website of NME Houten kun je een kleurenfolder met plattegrond en opdrachten voor kinderen verkrijgen. Langs het pad vind je paaltjes met afbeeldingen van dieren en planten die doorverwijzen naar verschillende opdrachten. 
  • Een ontzettend leuk en leerzaam museum voor jong en oud is het Spoorwegmuseum in Utrecht. Leer alles over de geschiedenis van de treinen via een koptelefoon  tijdens een spannende tocht door het museum. Je vindt er een levensecht station, theater en verschillende attracties. 

Vakantie met kinderen in Utrecht

Tijdens je vakantie op een kindvriendelijk vakantiepark in Utrecht mag een bezoek aan de authentieke stad Utrecht zeker niet ontbreken. De stad is zeer geschikt voor een heerlijke dag shoppen. Langs de grachten in het centrum vind je leuke boetiekjes en grote winkelketens. Andere steden zoals Amersfoort en Veenendaal zijn ook zeker de moeite waard. Natuurliefhebbers kunnen gaan genieten van de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Dit Nationaal Park bestaat uit uitgestrekte bossen, heide vlaktes, meren, graslanden, en zandverstuivingen. Verder kun je er ook talloze flora en fauna vinden. Zo kun je er reeën, spechten, vossen, en diverse roofvogels spotten. Voor een gezellig dagje op het water kun je terecht bij de Loosdrechtse Plassen.