Foto’s | Kampeerplaatsen | Accommodaties | Prijzen

Gezellig familiepark in Drenhte

Midden in de bossen van het natuurgebied Nationaal Park Dwingelderveld ligt RCN de Noordster. Dit kindvriendelijke vakantiepark beschikt over ruime kampeerplaatsen, bijzondere glampingverblijven en comfortabele accommodaties. De plaatsen liggen tussen de bomen of liggen verspreid over grasvelden. Er zijn ook plekken te boeken die beschikken over privé sanitair. Liever wat meer luxe? Dan kun je kiezen om te overnachten in een fijne huuraccommodatie zoals een bungalow of gezellige lodge. Verder is mogelijk om te verblijven in een sfeervolle safaritent, kampeerchalet of trekkershut.

Faciliteiten op het park

Over het terrein zijn meerdere speeltuinen verspreid waar de kinderen zich kunnen uitleven. Op een warme zomerdag kunnen ze ook verkoeling zoeken in het waterspeelparadijs. Als het juist wat minder mooie weer is, is er ook een indoor speelruimte. Daarnaast heeft het familiepark een tennisbaan, dierenweide, openluchttheater en voetbalveld. In de avond kun je met je gezin gezellig wat eten in het restaurant.

Uitjes met de kids in Drenthe

In de zomer kun je lekker zwemmen en spelen bij recreatieplas Schoonhoven, niet ver van RCN de Noordster. De kleine plas is slechts een halve meter diep en dus zeer kindvriendelijk. Je vindt er tevens een paviljoen waar je wat kunt eten en drinken. In de natuur van het Dwingelerveld kunnen de kinderen zich ook prima vermaken. Naast de vele wandeltochten die je er kunt maken, is er ook een bezoekerscentrum met allerlei activiteiten. Zo is er een natuurlijke speelplek met waterplassen en waterpomp, kan je lekker wroeten in het zand en is er een leuke speurtocht die je kan doen. Of trotseer de hoge bomen in Klimpark Grolloo. Het park heeft verschillende parcours met verschillende moeilijkheidsgraad voor verschillende leeftijden. Na de veiligheidsinstructie start je vanaf 10 meter hoogte en eindig je met een parcours waar je met een 200 meter lange kabelbaan over een recreatieplas zoeft.