Kindvriendelijke campings aan Lago Maggiore

Lago Maggiore is een prachtige bestemming in het noorden van Italië en een populaire plek voor kampeerliefhebbers. Veel van de campings aan Lago Maggiore bieden uitgebreide faciliteiten voor kinderen. Denk hierbij aan speeltuinen, animatieprogramma’s, kinderzwembaden en sportvelden. Deze voorzieningen zorgen ervoor dat kinderen zich geen moment hoeven te vervelen, maar ook voor de ouders bieden de andere faciliteiten op de campings veel vermaak. Om je verder te helpen met je zoektocht naar de leukste kindercamping aan Lago Maggiore, hebben we de top 5 voor je op een rijtje gezet.

1. Camping Village Lago Maggiore

Faciliteiten: Animatieprogramma, restaurant, speeltuin, buitenzwembad, peuterbad, voetbal, volleybal, tafeltennis.

Camping Village Lago Maggiore, Kindercampings Lago Maggiore

Heerlijke kindercamping bij het dorpje Dormelletto aan de zuidkant van Lago Maggiore. Camping Village Lago Maggiore heeft een zwembad, peuterbad, grote speeltuin, voetbalterrein en volleybalveld. Natuurlijk is er ook een animatieteam aanwezig die de kinderen met allerlei leuke activiteiten vermaakt. Bij het meer kun je lekker zwemmen, suppen en waterfietsen. In het hart van het kampeerterrein vindt je het gezellige campingrestaurant waar je kunt genieten van een huisgemaakte pizza of andere Italiaanse gerechten.

Te boeken bij: Suncamp, Allcamps, Eurocamp, LuxCamp, Vacanceselect

Bekijk Camping Village Lago Maggiore

2. Camping Lido Verbano

Faciliteiten: Tennis, voetbal, volleybal, basketbal, restaurant, kanoverhuur, animatieprogramma, speeltuin, yoga.

Camping Lido Verbano, Kindercampings Lago Maggiore

Grote gezinscamping aan de zuidkant van Lago Maggiore. Op Camping Lido Verbano kun je kampeerplaatsen, safaritenten, bungalows en stacaravans huren. Sportievelingen vermaken zich op het voetbalveld, tennisbaan en beachvolleybalveld aan het meer. Voor de kinderen is er ook een speeltuin en animatieprogramma om zich uit te leven. Heb je een keertje geen zin om te koken? Dan kun je terecht bij het gezellige restaurant.

Te boeken bij: Roan, Homair, Eurocamp, LuxCamp, Allcamps, Vacanceselect, Homair, ACSI Eurocampings

Bekijk Camping Lido Verbano

3. Camping Orchidea

Faciliteiten: Volleybal, voetbal, fietsverhuur, speeltuin, animatieprogramma, restaurant, buitenzwembad, peuterzwembad.

Camping Orchidea 1, Kindercampings Lago Maggiore

Fijne familiecamping met directe toegang tot het meer. Voor ontspanning en waterpret kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad of zwemmen in het meer. Daarnaast heeft Camping Orchidea een speeltuin en een voetbalveld om de kleintjes bezig te houden, en een restaurant waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden. Tijdens de zomermaanden organiseert het animatieteam ook een gezellig animatieprogramma, zodat er altijd iets te doen is voor de hele familie.

Te boeken bij: Vacanceselect, LuxCamp, Allcamps, ANWB Camping

Bekijk Camping Orchidea

4. Camping Rose

Faciliteiten: Speeltuin, animatieprogramma, volleybal, buitenzwembad, restaurant, tafeltennis, tafelvoetbal, biljart.

Camping Rose, Kindercampings Lago Maggiore

Kleine, kindvriendelijke camping met privé strandje aan Lago Maggiore. Camping Rose heeft een zwembad, speeltuin, beachvolleybalveld, biljarttafel, tafeltennistafel en tafelvoetbaltafel en restaurant. In de maanden juli en augustus worden er ook activiteiten georganiseerd. De 40 kampeerplaatsen bieden plek voor tenten, caravans en campers. Op zoek naar een accommodatie? Het is ook mogelijk om een coco sweet tent of stacaravan te huren.

Te boeken bij: Allcamps, ANWB Camping, ACSI Eurocampings, Vacanceselect, LuxCamp, JetCamp

Bekijk Camping Rose

5. Camping Okay Lido

Faciliteiten: Buitenzwembad, restaurant, speeltuin, voetbal, volleybal, tafeltennis, aquagym, animatieprogramma.

Camping Okay Lido, Kindercampings Lago Maggiore

Middelgrote familiecamping aan de rustige kant van Lago Maggiore. Voor de kinderen is er een peuterbadje, speeltuin en animatieprogramma. Verder heeft de camping een voetbalveldje, jeu de boulesbaan en tafeltennistafel. Heb je een keer geen zin om te koken? Dan kun je bij de snackbar een lekkere pizza of andere hap afhalen. Camping Okay Lido biedt stacaravans en lodgetenten.

Te boeken bij: LuxCamp, Allcamps, Vacanceselect, Roan, Eurocamp

Bekijk Camping Okay Lido

Lees ook: