Kindercamping Friesland

Friesland is een prachtige en veelzijdige kampeerbestemming in het noorden van Nederland. De provincie heeft 6 prachtige natuurgebieden, een uitgestrekt merengebied en een schitterende Waddenkust. Daarnaast kun je heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving, en een bezoek aan een van de historische dorpen of steden mag ook zeker niet ontbreken.

Populaire kindercampings in Friesland

RCN de Potten

Geniet van een heerlijke vakantie met het hele gezin op RCN de Potten. Het vakantiepark ligt aan de Friese Meren en is een ideale uitvalsbasis om allerlei watersporten te beoefenen.

Lees verder

RCN de Roggeberg

Aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt het gezellige Vakantiepark RCN de Roggeberg. Geniet van een heerlijke vakantie met het hele gezin.

Lees verder

Molecaten Park ’t Hout

Gelegen in de Friese Wouden in Bakkeveen vind je het super kindvriendelijke Molecaten Park ’t Hout. Geniet van een vakantie met het hele gezin in het mooie Friesland.

Lees verder
Bezig met laden

Kamperen op een familiecamping in Friesland

Ga kamperen op een kindvriendelijke camping in Friesland aan het water en beoefen leuke watersporten. Bezoek de mooie Friese steden en leer de geschiedenis en cultuur kennen. Of spendeer je kampeervakantie op een kleine camping in Friesland en wordt wakker van het geluid van de fluitende vogeltjes. Geniet van de groene omgeving en maak mooie natuurwandelingen met de kinderen.

Vakantie in Friesland

Als natuurliefhebber is een verblijf op een camping in Friesland perfect. Friesland biedt een zeer gevarieerd landschap en heeft in totaal 6 prachtige natuurgebieden. Een daarvan is het Natuurgebied Drents-Friese Wold Nationaal Park. Dit is tevens ook een van de grootste bos- en natuurgebieden van ons land en een ideaal gebied voor rustzoekers. Ontdek de uitgestrekte bossen, heide, vennen, en duinen. Een ander mooi natuurgebied is het Nationaal Park Alde Feanen. Het 4.000 hectare grote laagveenmoeras ligt in de driehoek tussen Heerenveen, Drachten, en Leeuwarden. Het is een afwisselend landschap bestaande uit meren, veenplassen, petgaten, rietlanden, en moerasbossen. Door de landschappelijke variatie heeft het natuurpark ook een grote diversiteit aan planten en dieren.