Vakantiepark Groningen

Groningen is een mooie provincie in het noorden van Nederland. Het hoge noorden is zeker de moeite waard voor een fijne vakantie met de kinderen. Een kindvriendelijk vakantiepark in Groningen wordt gekenmerkt door gezelligheid, kindvriendelijke faciliteiten, en een leuk animatieprogramma.

Populaire vakantieparken & bungalowparken in Groningen

Natuurdorp Suyderoogh

Landal Natuurdorp Suyderoogh is een fraai gelegen kindvriendelijk vakantiepark in Groningen met zwembad en prachtige vrijstaande bungalows.

Lees verder

Vakantiepark Emslandermeer

Vakantiepark Emslandermeer is een heerlijk kindvriendelijk vakantiepark met subtropisch zwembad gelegen in de natuur van Groningen. Boek je vakantie hier!

Lees verder
Bezig met laden

Kindvriendelijke vakantieparken in Groningen

De provincie Groningen staat bekend om haar authentieke dorpjes, cultuur en architectuur. Geniet van een welverdiend weekendje weg op een vakantiepark in Groningen. Bezoek de provinciehoofdstad, bouw zandkastelen met de kids bij de Noordzee of voer de dieren van de kinderboerderij. Of verblijf op een kindvriendelijk vakantiepark in Groningen en maak gebruik van de vele uitstekende faciliteiten. Speel een potje voetbal op het sportveld, ga zwemmen in het subtropisch zwembad, of doe mee met de activiteiten van het animatieteam. Er is altijd wel een vakantiepark in Groningen dat bij jou en je gezin past!

De leukste kinderuitjes in Groningen

Aan leuke uitjes is zeker geen gebrek in deze noordelijke provincie. Bij familiepark Nienoord bij het dorpje Leek zullen de kinderen de tijd van hun leven hebben. Het landgoed beschikt over een zeer grote speeltuin met glijbanen, kinderboerderij, klimtorens, draaimolens, springkussen en nog veel meer. Verder is er ook een prachtig buitenzwembad met waterglijbaan aanwezig. Een ander leuke activiteit om te doen met het hele gezin is het Blotevoetenpad Opende. Het wandelpad/hindernisbaan is het hele jaar geopend en heeft twee verschillende routes. De eerste is zo’n 1,5 km lang en is ook geschikt voor kleine kinderen. De tweede is 3 km lang en eindigt, net als de korte route, bij een theetuin. Een leuke kinderboerderij kun je vinden in de stad Groningen. Bij Kinderboerderij Stadspark lopen de dieren vrij rond. Zo lopen er kippen, konijnen, geitjes, ezels en zelfs koeien! Ook is er een fijn terras waar je een lekker ijsje kunt eten.

Bezienswaardigheden in Groningen

Wanneer je samen met het hele gezin verblijft op een vakantiepark in Groningen mag een bezoek aan de historische stad Groningen zeker niet ontbreken. De bruisende stad is ontzettend prachtig en kent vele leuke horecagelegenheden, ruime winkelstraten, en genoeg activiteiten. De kust van Groningen, wat onderdeel is van de Waddenzee, bieden rust en ruimte zoals eigenlijk nergens in Nederland nog te vinden is. Het landschap van dit mooie stukje Nederland kenmerkt zich door de uitgestrekte stranden met vergezichten. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen door zeekleigebieden en pittoreske dorpjes. Daarnaast vind je in Groningen het Nationaal Landschap Middag-Humsterland. Dit stukje natuur is het oudste cultuurlandschap van Nederland en kenmerkt zich door het boerenlandschap van akkers, sloten en eeuwenoude dorpjes.