Foto’s | Kampeerplaatsen | Accommodaties | Prijzen

Kleinschalig vakantiepark in de bossen van Drenthe

Aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld, midden in de natuur van Drenthe ligt het kindvriendelijke vakantiepark Ruinen van EuroParcs. Op het terrein kun je kamperen en accommodaties huren. De kampeerplaatsen zijn ruim en liggen verspreid over open velden. Er zijn ook plaatsen met privé sanitair beschikbaar. Liever luxe kamperen? Huur dan eens aan safaritent, lodge, boomhut, tiny house of cottage.

Lekker spelen in de natuur

De kindercamping heeft een ruim aanbod aan faciliteiten voor jong en oud. Op een zonnige dag kunnen de kids zich vermaken in de natuurspeeltuin met kabelbaan en springkussen. Verder is er een leuk binnenzwembad met waterglijbaan en peuterbad, minigolfbaan, beachvolleybalveld, indoorspeelplaats en kinderboerderij. Bij het restaurant geniet je van lekkere maaltijden die bereid worden met verse producten.

EuroParcs Ruinen 2, EuroParcs Ruinen

Ontdek Drenthe met het gezin

Het familiepark ligt vlakbij het grootste natte heidegebied van Europa, het Dwingelderveld. Je kunt er heerlijk wandelen over houten vlonderpaadjes, door de bossen en langs uitgestrekte heidevelden. Er zijn verschillende routes uitgezet die variëren van kort (2,5 km) tot langere wandelingen (6 km). Ideaal dus om te doen met kinderen. In de zomer kun je er verkoeling zoeken in een van de zwemmeertjes. Daarnaast kun je in het Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold kun je eindeloos veel speelplezier beleven met talloze speeltoestellen, een dierenweide, doolhof, waterspeelplaats en meer.